Het Havenkanaal van Oude-Tonge is een idyllische waterweg die het dorp met de Krammer verbindt. Het kanaal slingert zich door het landschap, wat het een pittoresk en charmant karakter geeft. Langs de oevers van het kanaal floreren wilde orchideeën en het gebied biedt een ideale habitat voor water- en weidevogels. 

Een genot voor natuurliefhebbers

Een wandeling langs het Havenkanaal is een leuke activiteit voor natuurliefhebbers. Het pad voert je langs het mooie krekengebied, de Groote Kreek, waar je jezelf kunt onderdompelen in de ongerepte schoonheid van moeder natuur. Het is een oase van rust en sereniteit, waar het drukke leven van alledag even naar de achtergrond verdwijnt. 

Luchtfoto met brug havenkanaal Oude-Tonge

De omgeving van het Havenkanaal

De omgeving van het Havenkanaal nodigt uit tot ontspanning en biedt een welkome ontsnapping aan de hectiek van het moderne bestaan. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en zich verwonderen over de verscheidenheid aan bewoners die zich hier thuis voelen. Maar ook is het de perfecte route voor iedereen die per boot vanuit de haven van Oude-Tonge een pleziertocht door de natuur wil maken.  

Luchtfoto slingerend havenkanaal Oude-Tonge met natuur