Dé plek voor steltlopers en eenden om voedsel te zoeken: de Krammerse Slikken. Dit buitendijkse gebied bestaat uit beboste eilandjes omringd door ondiep water en heeft een boeiende geschiedenis. Wist je dat dit gebied ooit deel uitmaakte van de zee? Na de aanleg van de Philipsdam zijn de slikken en gorzen aan het Krammer-Volkerak drooggevallen, waardoor er een uniek landschap is ontstaan. Hoewel het water tegenwoordig zoet is, is er nog steeds een vleugje zout te vinden in de bodem. Daarom groeien er nu zout-verdragende planten, zoals zeekraal en zee-aster. 

 

Vogels spotten vanuit de hut

Trek je verrekijker uit je tas en installeer je in een van de vogelkijkhutten. De Krammerse Slikken biedt een thuis aan diverse vogelsoorten. Observeer broedende aalscholvers in de bomen en spot roofvogels in de winter. Vogelaars kunnen hier het hele jaar door hun hart ophalen. De Krammerse Slikken zijn een van de beste gebieden om zeearenden te spotten, vooral in de wintermaanden. Maar dit is niet het enige wat je hier zult tegenkomen. Op de weidse vlaktes van dit gebied grazen ook Konikpaarden. 

 

Vogels kijken

Op de fiets langs de Krammerse Slikken

Fiets door uitgestrekte polders en trap langs de Krammerse Slikken. Vanaf het fietspad op de Buitendijk geniet je van een weids uitzicht. Hier strekt het gras zich uit als een lappendeken tot aan de horizon. Adem de frisse lucht in, hoor het gezang van de vogels hoog boven je en voel de wind door je haren. Een fietstocht langs de Krammerse Slikken is een avontuur vol bijzondere natuur.  

Fietsen langs de Krammerse Slikken