Ontdek Kwekerij de Nollestee, waar planten gedijen en verhalen tot leven komen. Deze unieke plek combineert het kweken van planten met het bieden van dagbesteding aan mensen die speciale zorg en begeleiding nodig hebben. Het is een wereld vol kleur en verhalen, waar je vrij kunt dwalen.

Belevingshuisjes aan de rand

Langs de rand van de kwekerij staan zes belevingshuisjes, elk met een eigen uniek thema. Deze huisjes vormen de brug tussen de zorgkwekerij en de zorgtuin. Bezoekers kunnen er ontspannen rondlopen, genieten van een kopje koffie en de omgeving bewonderen.

Belevingshuisjes bij Kwekerij Nollestee

Mooie pluktuin voor bloemenliefhebbers

Voor het zesde belevingshuisje wacht een kleurrijke pluktuin. Vanaf mei kun je hier je eigen plukboeket samenstellen met sterke, weerbestendige planten die hier hebben gegroeid. Naast vaste planten bloeien hier jaarlijks prachtige Dahlia's en Gladiolen en worden zomerbloeiers gezaaid, zodat je het hele seizoen kunt genieten van bloemenpracht.

Bloemen kwekerij Nollestee

Een verscholen belevingspad achter de kwekerij

Als kers op de taart is er het verscholen belevingspad achter de kwekerij. Dit rolstoelvriendelijke pad leidt je door een veld vol bloemen en planten, ontworpen om bijen, vlinders, vogels en andere dieren aan te trekken. Neem even pauze op een rustbankje en geniet van de serene omgeving. Aan het einde wacht een uitgestrekt zicht over de polder als een beloning voor je ontdekkingstocht. 

 

Belevingspad Kwekerij Nollestee