Wandel terug in de tijd langs het cultuurhistorische erfgoed van Natuurgebied Paardengat in Herkingen. Het landschap draagt sporen van een rijk krekenstelsel dat zich ontwikkelde vanaf de derde eeuw na Christus op Goeree-Overflakkee. Te midden van de rustgevende omgeving bevinden zich 38 prachtige kreken, enkel onderbroken door het vrolijke gefluit van vogels. 

Het verhaal van het gebied

Stap op het uitkijkpunt en lees over het verhaal van het Paardengat. Deze fijne plek is perfect voor natuurliefhebbers. Het gebied bruist van het leven, met steltlopers en watervogels die de oevers sieren. Een onmisbare metgezel is de verrekijker. Neem deze mee om volop te genieten van het weidse uitzicht en de fascinerende dierenrijkdom. 

 

Vrouw staat bij uitkijkpunt Paardengat

Vogels spotten in overvloed

Natuurgebied Paardengat is een goede plek om vogels te bewonderen. Steltlopers met hun elegante tred en watervogels in al hun glorie maken het gebied tot een paradijs voor vogelspotters. Grijp de kans om zeldzame soorten te aanschouwen terwijl ze dansen op het wateroppervlak en zich voeden aan de oevers. Luister naar het levendige getjilp tijdens jouw verkenningstocht. 

Steltloper loopt door het water

Rust even uit

Het uitkijkpunt van Natuurgebied Paardengat ligt centraal en is daarom een fijne locatie om even tot rust te komen tijdens een fiets- of wandeltocht. Neem plaats op een van de bankjes en staar over het weidse landschap.   

 

 

Bezoek natuurgebied Paardengat
Vrouw zit op bankje bij natuurgebied Paardengat