In het charmante dorp Den Bommel staat een bijzonder standbeeld van Heer Ollie B. Bommel, een iconisch figuur uit de Nederlandse literatuur. Het bronzen standbeeld is een personage uit de Tom Poes-stripreeks bedacht door Marten Toonder. Het beeld is een replica van het originele houten beeld.  

Het karakter Ollie B. Bommel

Op een sfeervol pleintje voor de kerk staat het bronzen standbeeld van Heer Ollie B. Bommel. In het derde avontuur van Tom Poes maakt het karakter Olivier B. Bommel zijn debuut. Dit was in 1941. Vanaf toen bleef beer Olivier een vaste personage in de trips. Je herkent de stripfiguur aan zijn geruite open, gele jas met rode lijnen. Ook rookt hij met regelmaat een pijp. 

Standbeeld van Olivier Bommel in Den Bommel

Fietsen door Den Bommel

Het beeld van beer Ollie B. Bommel hoort natuurlijk in Den Bommel dankzij de overeenkomsten in naam.  Vanuit Den Bommel is het gemakkelijk fietsen naar het strand aan het Haringvliet. Dit recent opgeknapte strand biedt een ideale plek om te ontspannen en van de natuur te genieten. Den Bommel combineert erfgoed en natuurpracht op een unieke manier, waardoor het een bezoek meer dan waard is.