Vanaf de vogelkijkhut Visarend heb je schitterend uitzicht op de Ventjagersplaten. Neem plaats op de onder- of bovenverdieping en speur via je verrekijker naar broedende kustvogels op het eiland. In de nazomer en in de herfst zie je visarenden in het Haringvliet duiken naar vis.  

Vogelboulevard Hellegat-Ventjager

De kijkhut is onderdeel van de Vogelboulevard Hellegat-Ventjager. Samen met vier andere vogelkijkhutten en een uitkijktoren vormt het een boulevard voor vogelliefhebbers van alle niveaus. Stap binnen in deze bijzondere wereld en laat je het hele jaar door inspireren door de vogelrijkdom van de Hellegatsplaten en Ventjagersplaten. Wie weet spot je wel de visarend of de zeldzame Blauwe Kiekendief.  

Buitenzijde kijkhut

Een bijzonder gebied

De Ventjagersplaten, waar de kijkhut zich bevindt, is een belangrijk gebied voor vogels in Nederland. Het bestaat uit moerassen, slikken, schorren en graslanden, die een verscheidenheid aan leefgebieden bieden voor verschillende vogelsoorten. Spot tijdens de verschillende seizoenen trekvogels, broedvogels en overwinterende vogels. Aan de overkant van de weg spot je grotere diersoorten zoals Heckrunderen en Konikpaarden die over de groene velden rennen.  

Vogels kijken vanuit vogelkijkhut Visarend