Kom en ontdek een prachtig stukje natuur op de Slikken van Flakkee, waar de natuur haar eigen bijzondere show opvoert. Bij Wildarena Zuid, een uitkijkpunt op de Slikken kun je genieten van grazende Fjordenpaarden, die vriendelijk naar je kijken terwijl ze hun staarten zwiepen. Ook kun je zien hoe rustig Heckrunderen en grote Schotse hooglanders aan het uitrusten zijn bij een waterpoel. Bij de Wildarena Zuid op de Slikken van Flakkee leven verschillende groepen dieren samen. 

 

Een natuurlijke plek tussen land en water

Dit gebied vormt een mooie overgang tussen het kalme Grevelingenmeer en het weidse eiland. In de herfst veranderen de velden in een rode zee van zeekraal en in het voorjaar brengen de bloemen van de wilde Orchideeën en Parnassias kleur in het landschap. Op de Slikken van Flakkee zijn de verschillen die de seizoenen met zich meebrengen duidelijk zichtbaar.  

 

Vogels spotten

Vanuit de wildarena kun je de bijzondere dieren bewonderen die hier wonen. Je kunt tientallen soorten watervogels zien, elegant zwemmend op het water. En als je zin hebt in wat avontuur, kun je zelfs een duik nemen in het grootste zoutwatermeer van West-Europa. De uitgestrektheid van dit gebied geeft je een gevoel van vrijheid, vooral wanneer je de majestueuze zeearend hoog boven je ziet vliegen. Bewonder de pracht van de natuur op de Slikken van Flakkee en ga zeker ook eens langs bij de Wildarena Zuid.

Bezoek de Wildarena Zuid
Uitzicht op Grevelingen met zeilboot en heckrund vanaf wildarena zuid